luni, 13 august 2012

Cluburile de figuri

Sa va povestesc ceva amuzant. E vorba despre ce se intampla in cluburile de harfe din Constanta, acolo unde cel care vine sa consume devine cel mai mare fraier in viata si i se scrie pe frunte LOOSER, cu L mare de tot!

Nu demult, am vazut la stiri o descindere intr-o fabrica ilegala de alcool. Dar nu era o fabrica din aia care facea bauturi spirtoase no name, de le imbutelia in sticle de bere si le punea o eticheta dubioasa, gata sa fie vandute in bodegi obscure. Nu, nu asa. Ei bine, era o fabrica ce punea alcool in sticle JB, Jack Daniel’s, Chivas si Johnnie Walker. Sticlele, aparent originale si pesemne returnabile, erau umplute minutios cu un lichid de aceeasi culoare ca cel initial, facut cine stie din ce solutii chimice.

Cert este ca alcoolul cu pricina era intr-o cada, din aia, de facem noi dus sau baie cateodata (unii doar de ziua lor) si de acolo era turnat in sticlele de renume. Ca si cele originale, sticlele aveau picurator, sa nu dea nimic de banuit.

Ok, nu e nimic nou, ca fabrici de bauturi spirtoase de la care poti sa mori oricand, imbuteliate in conditii insalubre, unde misuna sobolani si gandaci, s-au tot vazut. Deci nu e ceva de speriat sau iesit din comun pentru Romania. Partea amuzanta, acum urmeaza.

Se pare ca ‘patronul’ fabricii avea contracte cu principalele cluburi din Bucuresti si Constanta. Astia de la stiri nu au vrut sa dea nume, precum Bellagio sau Fratelli, dar i-au scapat omului audiat intr-o declaratie la politie. Ce inseamna asta?


Clubul cumpara sticlele de 0.7 de scotch, whiskey sau bourbou cu 20 de lei/bucata. Un pret decent, daca stam sa ne gandim ca la Carrefour un Johnnie Walker costa chiar si 35 de lei la reducere.

Pana aici, din nou, nimic iesit din comun. Sa cumperi whiskey dubios de ieftin, chiar daca ce contine sticla este o pisoarca ordinara, nimic iesit din comun. Inca o parte amuzanta abia urmeaza: sa o vinzi unor prostovani cu 150 de lei sau 200 de lei, e cu adevarat de ras si cu curul!

Deci sa recapitulam: se duce omul care vrea sa se sparga in bashini in club, dupa ce si-a parcat masina S-Classe cu numere de Italia in fata, direct in statia de autobuz. Vine cu pitzipoancele dupa el si se vede cu tovarasii care fumeaza trabuc si au camasi decoltate pana la buric. Comanda frapiera, doua sticle de vodca sau whiskey, Red Bull, suc natural si beau pana dimineata. Costul total platit de patronul clubului: 70 de lei (cu indulgenta). Costul cocalarului prostit pe fata, dar care a fost admirat de lumea din jur si ovationat ca are frapiera: 1250 de lei.

Gata, e clar si foarte oficial: cea mai buna combinatie din Romania este sa fii patron de club. Te bazezi pe snobismul si prostia romanului care este dependent de kitsch si harfe. Vine omul, se distreaza, bea alcool de proasta calitate si se ameteste repede, dupa care mai cere si mai vrea, crezi ca mai stie el ce naiba baga in gura?

Credeti ca sunt povesti, sau ca am eu ceva cu cluburile astea de figuri. Gresit, nu am nimic. Ba chiar eu admir orice urma de profit de pe urma unor fraieri. Si acum 2 ani, cand m-a fraierit unul pe strada, pe mine personal, cu un iPhone, de m-a usurat de 500 de lei, dandu-mi in ultima clipa o replica, de m-am prins abia tarziu, am zis: bai baiete, tot respectul! Ti-ai gasit un fraier, un prost, un tampit ca mine sa-i iei banii, sa fii sanatos, ca-i meriti pe deplin!

Asa si cu cluburile. Fraier e ala care plateste, nu ala care cere. Nu le baga nimeni bani in buzunar celor care vor sa se sparga in figuri si sunt snobi prin definitie.

Si o sa va mai spun o intamplare recenta, spusa de cineva. Acum cateva saptamani, aniversarea cuiva in Crema. O sticla de suc, alde Santal sau ceva cu tenta naturala, la 1 litru, costa 80 de lei. O sticla de Finlandia sau Absolut, 200 de lei. Adica grupul de prieteni care a baut vodca cu pricina a avut dureri de cap toata noaptea, si vorbesc de bautori cu experienta, care nu se imbata asa usor. Concluzia? Au dat 80 de lei pe sticla de suc (asta macar era original) si 200 de lei pe sticla de vodca, probabil Scandic, in cel mai bun caz, daca nu, o bautura cu aroma de vodca facuta in cine stie ce oala de noapte…


Asa le trebuie, daca au ales sa se sparga in harfe. Nu ii inteleg pe oamenii astia.

Vrei sa dansezi? Sunt enspe miliarde de locuri in care sa dansezi. Du-te si in cluburile de figuri, cele mai bashinoase, danseaza, fa ce vrei tu, dar nu te lasa prostit de astia care iti dau cacat in loc de bautura pe care ai comandat-o. E ziua ta? Du-te frate la o terasa, undeva in aer liber, la restaurant, intr-un club cu preturi decente, asigura-te ca nu esti considerat ultimul prostovan din univers.

Dar cine sunt eu sa va spun unde sa mergeti? Imi cer scuze daca par un ipocrit. Vroiam doar sa va spun realitatea care sta in spatele mondenitatii, “glam-ului”, stralucirii si figurilor, ipostazelor cu paharul in mana si trabucul in dinti, in spatele figurilor ieftine si a cocalarismelor unora dintre noi.

Aveati impresia ca e ‘marpha’ sa o arzi in cluburile din Constanta? Stati linistiti, ca aia care se duc si sparg o groaza de bani sunt cei mai fraieri. De fapt, sunt luati drept cei mai fraieri si altii se imbogatesc de pe urma lor. Si bine fac!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu