duminică, 13 mai 2012

Romanii nu au talent

M-am uitat şi eu la numărul Gogului care a câştigat marele premiu la „românii au sculament” pe net, de curioziate.

Şi am văzut un gospodar cu o musteaţă de vânzător de peşte făcând truculeţe ieftine, de-ălea pe care le înveţi de pe youtube în 10 minute.
75266648803587997513.jpg
Just, îţi ia o săptămână să prepari sau să faci rost de materiale. Da’ nu ţin nici de agerime, nici de inteligenţă. Nici măcar nu a venit cu ceva original. Genul de păcălici care în SUA n-ar avea loc nici măcar într-un bâlci de ţară. Pe care îl angajezi pe 100 de dolari să facă şmecherii la a 10-a aniversare a lu’ fii-tu. Şi vine şi cu un clovn la pachet.

Da’ na, suntem o ţară înapoiată şi genul ăsta de chestii încă mai uimesc masa de melteni nespălaţi.

Totuşi e mai bine ca anu’ trecut, când a câştigat Ţuţu, cu talentul lui de a fi orfan şi a face versuri puerile despre cum românii sunt super speciali.

Şi bine că n-a câştigat Skrem.

Skrem, nu uita, pentru noi, tu eşti Adrian Ţuţu doi!

Lasă coaie, asta e, nu eşti destul de orfan. În rest eşti la fel de bun ca ăla. Da’ spală-te pe mâini după ce te ştergi la cur, că de-aia faci conjunctivită. 90% din cazuri sunt din cauză că ajung microbi din fecale în ochi.

Dar să mă întorc la Gog. Gogule, ai noroc că trăieşti într-o ţară de înapoiaţi. Cu talentul tău, ai putea să fii cel mai mare magician din Bârlad.

Da’ io ţi-aş recomanda să investeşti într-o meserie serioasă, până nu învaţă şi gherţoii să dea pe goagăl „how to mentalist like a boss for free”. Că îţi fură toţi meseria.

Şi ce am învăţat anul ăsta? Că dacă nu eşti caz social, poţi câştiga, totuşi, concursul ăla.

Nu, evident că nu trebuie să ai talent. Trebuie doar să-ţi faci o campanie bună. Să ai prieteni pe net care să se milogească la cititori să te voteze şi să-ţi umpli cartierul cu postere cu tine. Să te voteze vecinii, că na. Eşti vecin cu ei şi au impresia că dacă o să câştigi, o să le dai şi lor de-o bere când te întâlneşti cu ei pe stradă.

Tragi la imprimantă afişe de vreo 5 milioane, mai dai şi vreo 2-3 milioane la nişte blogăraşi pişcotari şi câştigi 100 000 de euro. Merită investiţia.

Toate concursurile cu vot al publicului sunt retardate. Pentru că românul e retardat şi va vota mereu cu ăla cu care are ceva în comun, nu cu ăla care i-a plăcut cel mai tare. Românul va vota cu vecinul toată viaţa lui. Până la urmă ăsta e talentul, să ştii să storci voturi. Ce faci pe scenă e irelevant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu